Duurzaam bouwen in Landerd

LANDERD – Het nieuwe dorpshuis met sporthal in het centrum van Zeeland, de derde fase van de nieuwbouwprojecten Akkerwinde Schaijk en Repelakker Zeeland, de inbreidingsplannen ‘Tennisvereniging/Jong Nederland Reek’, ‘Jonkergouw Schaijk’ en ‘Langenboomseweg Zeeland’ én de bedrijventerreinen Voederheil Zeeland en Reek-Zuid. De gemeente Landerd timmert letterlijk en figuurlijk hard aan de weg. Dit tot grote tevredenheid van wethouder Hans Vereijken (foto), die momenteel de portefeuille Ruimtelijke Ordening waarneemt van zijn collega-bestuurder Ben Brands, die door ziekte enige tijd uit de roulatie is. “We kunnen de komende vijf à zes jaar in Landerd uitstekend vooruit qua woningbouw, zowel in Reek als in Schaijk en Zeeland.”

Van de al langlopende nieuwbouwprojecten in de gemeente Landerd gaan Akkerwinde Schaijk en Repelakker Zeeland de derde fase in.

Hans Vereijken: “Van Akkerwinde fase II zijn alle kavels afgenomen, we zijn nu druk bezig met de voorbereidingen voor Akkerwinde III. Die bevinden zich weliswaar nog in een pril stadium, maar de ontwikkelaar is druk bezig met het maken van plannen. Het is de bedoeling dat Akkerwinde III een mix wordt van huurwoningen, starterswoningen, tweekappers en seniorenwoningen. We willen alle doelgroepen zoveel mogelijk aan bod laten komen. Daarnaast is er plaats voor bepaalde woon-zorginitiatieven.”