Lokaal eigenaarschap

Deze coöperatie heeft als doel inwoners/bedrijven en instellingen uit de gemeente Maashorst te betrekken bij het verduurzamen van de leefomgeving. Prioriteit voor ULECO is het realiseren van lokaal eigenaarschap.

 

De coöperatie ondersteund met raad, daad en financieel het opstarten van projecten met zon- en wind-energie.

 

De coöperatie zorgt voor het permanent beschikbaar stellen van kennis en expertise op het gebied van organisatie, wetgeving en fiscaliteit.

 

Daarnaast  wil deze coöperatie een platform c.q loket zijn en de krachten te bundelen van burgers, bedrijven en instellingen die betrokken zijn bij verbruik en opwekking van energie. Haar werkgebied wordt gevormd door de gemeente Maashorst.

Ambitie

Onze ambitie is het bereiken van de klimaatdoelstellingen die voor 2035 zijn ingesteld.

 

Het oprichtingsbestuur is op zoek naar betrokken burgers uit de gemeente Maashorst – betsaande uit de kerkdorpen Schaijk, Reek, Zeeland, Odiliapeel, Volkel en Uden –  die zich hiervoor in willen zetten.

Aanmelden kan middels de aanmeldknop op deze pagina

 

De Uden Landerd coöperatie gaat de inwoners van de gemeente Maashorst helpen om in eigen beheer hun eigen energie op te wekken met behulp van zonneweiden en (eventueel windmolens) ook wel Lokaal eigendom genoemd.

 

ULECO gaat dit doen door kennis, geld en ondersteuning te verlenen aan inwoners die gezamenlijk mee willen delen in lokale energieprojecten.

 

Samen met ULECO als koepel coöperatie en andere project organisaties helpen wij elkaar en maken gebruik van reeds aanwezige kennis om op die manier nieuwe projecten tot een succes te maken.